bg-image

punjena pečena piletina uz heljdu

19 namirnica

Što moram znati?

Pečena punjena piletina uz heljdu je jelo koje spaja sočnost pileta s bogatstvom okusa punjenja, a heljda pruža zdrav i aromatičan prilog. Piletina se često puni povrćem, začinima i ponekad mesom, a heljda se priprema kao lagani, ali hranjivi prilog. Tradicionalno se poslužuje za obiteljske obroke i proslave.

Krenimo kuhati!

Serviranje

01
  1. Piletina je odstajala minimalno 10 - 15 min

  2. Vadimo ražnjiće tako što prvo zarotiramo pa izvučemo, a ne odmah potegnuti.

  3. Odvojimo krilca i batke nožem.

  4. Prerežemo punjeni dio piletine po pola, tj. po sredini pridržavajući prstom.

  5. Uzmemo jednu polovicu pa narežemo šnite i odložimo na tanjur. Batak i krilca također stavimo na tanjur.

  6. Dodamo heljdu.

  7. Rasporedimo umak od pečenja piletine koji prelijemo po mesu.

  8. Dekoriramo vlascem.

  9. Servirali smo varijantu prikladnu za oval.

02
  1. Možemo servirati i jednu porciju.

  2. Narežemo dvije šnite punjene piletine i batka.

  3. Na tanjur prvo stavimo heljdu na sredinu. Oko 3 žlice je dovoljno.

  4. Složimo meso na heljdu.

  5. Prelijemo umakom od pečenja kružnim pokretima.

  6. Dekoriramo vlascem.

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.