02lukppmaslinovo uljepppaparppsolppšafranppriža arborioppbijelo vinoppteleća juhappgrana padano30gmaslac100gStavimo šafran u prahu u teleću juhu.Ugrijemo teleću juhu kako bi bila topla. Ne treba kipiti. Umjesto teleće juhe, možemo koristiti juneći temeljac, povrtni temeljac ili vodu.Ugrijemo tavu za risotto.Dodamo prethodno narezanih 60 g luka na maslinovo ulje pa lagano pirjamo dok luk ne poprimi zlatnu boju. To će trajati oko 5 minuta.Posolimo luk i dodamo maslinovo ulje po potrebi.Dodajemo 200 g riže.Važno je da dobro ugrijemo rižu.Deglaziramo (podlijemo) rižu bijelim vinom.Sve podlijemo telećom juhom malo po malo.Dodamo grana padano i promiješamo.Dodamo papar.Gasimo vatru pa dodamo hladni maslac koji smo prethodno narezali na kocke.Risotto će hlađenjem postajati sve gušći.Risotto trebamo samo miješati i tako postepeno hladiti.Ostavimo da odstoji bar 5 min prije serviranja.