bg-image

cezar dresing

20 min
11 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. Sitno nasjeckamo češnjak. Možemo ga posoliti kako bismo si olakšali sjeckanje, a možemo i strugati. Tako nam se neće klizati po dasci za rezanje i moći ćemo lakše strugati. Ako volite manje češnjaka, stavite manje.
  2. Pomaknemo češnjak sa strane pa sitno nasjeckamo inćune. Što sitnije!
  3. Nasjeckani češnjak zajedno s inćunima dodatno isjeckamo. Ideja je da napravimo pastu od češnjaka i inćuna.
  4. Kada izgleda kao pasta, spremimo ju u zdjelu
02
  1. Razdvojimo žumanjke od bjelanjka pa ih stavimo u posebnu posudu.
  2. Dodamo im pastu od sitno nasjeckanog češnjaka i inćuna.
  3. Dodamo žlicu senfa.
  4. Pomiješamo sve pjenjačom.
03
  1. Lagano dodajemo maslinovo ulje.
  2. Možemo se sada prebaciti na biljno ulje koje ćemo isto lagano dodavati u posudu uz stalno miješanje. Mi ne volimo ovdje koristiti isključivo maslinovo ulje da nam nije preintenzivno.
  3. Slobodno možemo probati da znamo dozirati sol i papar.
  4. Dodamo sol i papar po potrebi.
  5. Iscijedimo sok od jedne limete.
  6. Promiješamo.
  7. Možemo dodati malo vode da nam umak bude malo rjeđi. Tako će nam se bolje rasporediti po salati. Želimo dobiti bolju teksturu umaka. Originalno, voda se ne stavlja.
  8. Pošto smo dodali vode, moramo malo posoliti.

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.