bg-image

ragu bolognese 2.0

14 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. Operemo i ogulimo povrće.
  2. Od povrća ćemo napraviti sofrito - mješavina luka, mrkve, celera. Netko stavi češnjak, a tko voli, stavi i pancetu.
  3. Sve sitno nasjeckamo.
  4. Ako koristimo korijen celera umjesto celer stabljike, bolje je onda staviti ga manje.
02
  1. Uzmemo duboku široku tavu.
  2. Na ugrijanu tavu dodamo maslinovo ulje.
  3. Dodamo sjeckano povrće (sofrito) i grijemo ga na laganoj vatri. Želimo dobiti zlatnu boju, dakle lagano ga pržiti oko 15 min.
  4. Posolimo povrće da pusti sokove.
  5. Dodamo ulja po potrebi.
03
  1. Dodamo miješano mljeveno meso (junetina - svinjetina).
  2. Razradimo meso koristeći gnječilisu za krumpir ili pjenjačom da dobijemo sitnije komadiće.
  3. Pirjamo meso dok ne ishlapi sva tekućina. Trebamo ga zapržiti!
04
  1. Sitno nasjeckamo 2 režnja češnjaka.
  2. Kada čujemo da se meso počelo pržiti, po potrebi možemo dodati još malo maslinog ulja ako je zvuk “suh”. Tako će se meso bolje pržiti.
  3. Dodajemo češnjak.
  4. Dodajemo lovorov list - 1 veći ili 2 mala lista.
  5. Dodajemo koncentrat rajčice. Zapržimo.
  6. Dodamo sada crno vino, tj. deglaziramo.
  7. Dodamo pasiranu rajčicu.
  8. Dodamo vode po potrebi.
  9. Posolimo i popaprimo.
  10. Poklopimo i kuhamo minimalno 1 h i 30 min na laganoj vatri.
  11. Ako planiramo ragu jesti s tagliatellama, hoćemo napraviti gušći ragu pa kada pomiješamo ragu s tjesteninom, dodamo malo vode od kuhanja tjestenine da dobijemo svilenkastu teksturu.
05
  1. Nakon 1 h i 30 min otklopimo, promiješamo i provjerimo jesmo li zadovoljni gustoćom. Slobodno pustimo da tekućina dodatno ispari.
  2. Probamo pa posolimo i popaprimo ako je potrebno.
  3. Dodamo mlijeko. Ono nam ublažava kiselinu rajčice.

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.