bg-image

brunoise povrće (rezanje)

10 min
3 namirnice

Krenimo kuhati!

01
  1. Operemo i posušimo povrće. Količinu odaberemo sami, ali neka je podjednako svakog povrća.
  2. Koristimo čvršće povrće, kao što je celer i mrkva.
  3. Kod povrća koji ima i mekše i tvrđe dijelove, kao što je tikvica, iskoristit ćemo samo čvršće dijelove s vanjske strane povrća. Onaj unutrašnji koji ima sjemenke ne koristimo jer bi se brzo raspao.
  4. Povrće narežemo na što sitnije, pravilnije kockice. Prvo režemo na ploške, njih posložimo jednu na drugu pa režemo na sitne trakice, tj. “julienne”, a onda na sitne kockice 3 x 3 mm.
02
  1. Kada narežemo povrće, posložimo ga na pladanj ili stavimo u zasebne posude. Bitno je složiti povrće po tvrdoći, kako bi redoslijed termičke obrade bio u skladu s tvrdoćom povrća.
  2. Što je mekše povrće, to manje termičke obrade zahtjeva.

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.