mrkva

Opis

Mrkva je hrskavo i slatko povrće koje se često koristi u raznim jelima, sirovo ili kuhano. Karakterizira je narančasta boja i duguljasti oblik s zelenim vrhom. Mrkva je izuzetno bogata beta-karotenom, koji se pretvara u vitamin A u tijelu, te sadrži i vitamine K i B6.

mrkva

100 g

41 kcal

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti mogu se mijenjati ovisno o načinu pripreme. Na primjer, kuhanje može smanjiti sadržaj vitamina C, dok istodobno može povećati dostupnost nekih nutrijenata. Sirova mrkva je često preferirana za očuvanje maksimalne nutritivne vrijednosti.

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
10 g
Proteini:
0.9 g
Masti:
0.2 g
Vlakna:
2.8 g

Tehnike

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.