01paparppsolppvoda2lLonac s hladnom vodom stavimo grijati na vatru.U još hladnu vodu stavljamo riblje kosti jer ih želimo iskoristiti.Malo posolimo i popaprimo.
02mrkva40gceler stabljika50grajčica135gluk150gkoromač1komčešnjak2režKoromač preprežemo na pola.Mrkvu narežemo na deblje ploške.Rajčicu prepolovimo na pola.Luk također preprežemo na krupnije dijelove.Izdvojimo dva režnja iz češnjaka.Narežemo i celer stabljiku ako želimo. Ako stavljamo korijen celera, trebamo ga staviti manje jer je intenzivniji.Dodamo svo pripremljeno povrće u lonac.Čekamo da zakipi.
03Maknemo pjenu s površine.Juha treba lagano strujiti. Treba lagano krčkati.Čekamo 45 min da bude gotovo.
04Nakon 45 min trebamo procijediti juhu.Pripremimo lonac i sito u koji ćemo procijediti juhu,Ako ne želimo da nam se juha zamuti, nećemo je iskretati kao temeljac u sito. Umjesto toga, grabit ćemo malo po malo iz lonca.Rajčicu kada ugrabimo i stavimo u sito, možemo je malo istisnuti šefljom da ispusti svoju aromu u juhu.