bg-image

carpaccio od brancina s kaparima, rukolom i rajčicom

10 namirnica

Krenimo kuhati!

Serviranje

01
  1. Skinemo kožu s ribe.

  2. Narežemo ribu na tanke ploške/šnite. Režemo pod kutem, a slažemo u krug. Komadiće slažemo u krug na tanjur na koji ćemo servirati jelo.

02
  1. Začinimo soli.

  2. Dodamo papra.

  3. Stavimo kapare.

  4. Narežemo rajčicu na kriške te ih položimo na carpaccio.

03
  1. Radimo jednostavnu "brzinsku" emulziju od čistog soka od limuna i maslinovog ulja. Ovo nije "ona prava" emulzija koja ima emulgator u sebi koji bi je držao da se ne razdvoji, ali nam je za ovaj carpaccio sasvim dovoljno i ovako začiniti.

  2. Pjenjačom promiješamo emulziju, probamo i posipamo je žlicom po carpacciu. Ako nam je prekisela, možemo staviti šećera ili meda unutra.

  3. Dodajemo svježe bilje - rukolu.

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.