orada

Opis

Orada (lat. Sparus aurata) jedna je od najcjenjenijih mediteranskih riba, poznata po nježnom i sočnom bijelom mesu blagog, ali bogatog okusa. Često se priprema pečena na žaru, u pećnici, ili kuhano na pari, te je vrlo popularna u zdravim jelovnicima. Orada je bogata proteinima, omega-3 masnim kiselinama i vitaminima, a niskog je udjela masti, što je čini odličnim izborom za uravnoteženu prehranu. Zbog svog iznimno cijenjenog okusa, često se nalazi na jelovnicima u restoranima diljem Mediterana.

orada

100 g

120 kcal

Nutritivne vrijednosti

Orada je vrlo hranjiva riba s brojnim zdravstvenim prednostima. Orada je bogata visokokvalitetnim proteinima, što je čini odličnim izborom za izgradnju mišića i održavanje zdrave tjelesne mase. Omega-3 masne kiseline u oradi imaju protuupalna svojstva te pomažu u očuvanju zdravlja srca i krvnih žila. Također sadrži vitamine i minerale poput vitamina D, B12, fosfora i selena, koji su ključni za održavanje zdravlja kostiju, imunološkog sustava i metabolizma.

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
0 g
Proteini:
20 g
Masti:
4 g
Vlakna:
0 g

Tehnike

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.