bg-image

filetiranje ribe (orada)

1 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. Posušimo ribu sa papirnatim ubrusom.
  2. Zarežemo iza peraja pa odstranimo glavu.
  3. Koristimo širi dio oštrice.
02
  1. Zarežemo ribu špicem noža uz kralježnicu pa nastavljamo ići uz kost sve dok ne dođemo do srednje kosti.
  2. Okrećemo ribu i počevši od trbušnog dijela opet režemo do trbušne kosti.
  3. Režući uz kost dobijemo dva filea ribe.
  4. Izrežemo trbušnu kost.
03
  1. Vadimo ostatak kosti pomoću pincete počevši od dijela koji je bio uz glavu.
  2. U posudu s hladnom vodom stavljamo kosti kojih ima minimalno 6
  3. Ostaci ribe nam dobro dođu za riblji temeljac i/ili riblju juhu!! Nećemo ih bacati.

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.