brancin

Opis

Brancin, poznat i kao lubin, je riba koja se često nalazi u mediteranskom i atlantskom moru, a vrlo je popularna u kuhinjama širom svijeta, osobito u mediteranskoj. Prepoznatljiv je po svojoj duguljastoj, srebrnkastoj boji i čvrstom, bijelom mesu koje ima blag i ugodan okus. Brancin se najčešće priprema na žaru, peče u pećnici ili kuha, a može se posluživati s raznim začinima, umacima i prilozima. Zahvaljujući svojoj niskokaloričnoj i hranjivoj prirodi, omiljena je opcija za one koji traže zdrav i ukusan obrok.

brancin

100 g

97 kcal

Nutritivne vrijednosti

Brancin je bogat proteinima visoke biološke vrijednosti, što ga čini odličnim izvorom esencijalnih aminokiselina. Također sadrži relativno nizak udio masti, od kojih su većina zdrave nezasićene masne kiseline, uključujući omega-3, koje su poznate po svojim blagotvornim učincima na zdravlje srca i mozga. Osim toga, brancin je dobar izvor vitamina i minerala poput vitamina B12, selena, magnezija i fosfora, koji doprinose pravilnom funkcioniranju tijela.

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
0 g
Proteini:
19 g
Masti:
2 g
Vlakna:
0 g

Tehnike

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.