bg-image

usoljavanje ribe (cured)

8 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. Trebamo napraviti smjesu od soli i šećera u omjeru 1:1.
  2. U tu mješavimo dodamo papar.
  3. Nascjeckamo timijan i ružmarin te dodamo u smjesu.
  4. Naribamo koricu pola naranče i limuna. Dobit ćemo oko 5 g narančine korice i 5 g limunove korice
  5. Promiješamo.
02
  1. File ribe stavimo na pladanj ili tanjur tako da je koža dolje, a meso ribe s gornje strane.
  2. Zatrpamo file ribe smjesom koju smo napravili.
  3. Ovu tehniku možemo koristiti za bilo koju ribu.
  4. Minimalno moramo pustiti da riba ovako odstoji 3 sata u hladnjaku. Ako je riba deblja, slobodno je ostavimo i 24 sata.
03
  1. Kada ribu izvadimo iz soli i šećera, isperemo je u hladnoj vodi.
  2. Osušimo je papirnatim ubrusom.
O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.