bg-image

riblji temeljac

10 namirnica

Krenimo kuhati!

02
  1. Lonac stavimo na vatru. Dobro ga ugrijemo.
  2. U prazni ugrijani lonac dodamo maslinovo ulje.
  3. Dodamo riblje kosti. Prepečemo ih. Alternativa je da se zapeku u pećnici. Kako je kome draže!
  4. Dodamo maslinovog ulja.
  5. Dodamo narezano povrće.
  6. Promiješamo.
  7. Ako je zvuk “suh”, slobodno dodamo ulja.
  8. Kada prepržimo ribu, dodajemo 150 g bijelog vina.
  9. Malo posolimo. Dovoljan je prstohvat soli te malo popaprimo.
  10. Napunimo lonac vodom.Ovisi o veličini lonca!
  11. Čekamo da zakipi.
  12. Povremeno promiješamo.
03
  1. Kada počne kipjeti, smanjimo vatru na laganu temperaturu.
  2. Možemo kupiti pjenu koja se stvara na površini ako želimo.
  3. Čekamo 45 - 50 min da riblji temeljac bude gotov kada se sadržaj u loncu počne raspadati. Nike potrebno duže od toga.
04
  1. Pripremimo prazan lonac sa sitom u koji ćemo procijediti temeljac,
  2. Procijedimo tako što prvo šefljom kupimo krupne komade i odlažemo ih u sito.
  3. Možemo i primiti lonac te sve lagano istresti na sito.

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.