01celer stabljika50gmrkva60gstabljika koromača80gluk120gčešnjak2režZdrobimo 2 režnja češnjaka.Narežemo mrkvu na ploške. Ako želimo, možemo i na kocke.Luk narežemo na četvrtine.Narežemo stabljiku koromača i celera
02maslinovo uljepppapar1gsol2gbijelo vino150gvoda2.5lLonac stavimo na vatru. Dobro ga ugrijemo. U prazni ugrijani lonac dodamo maslinovo ulje.Dodamo riblje kosti. Prepečemo ih. Alternativa je da se zapeku u pećnici. Kako je kome draže!Dodamo maslinovog ulja.Dodamo narezano povrće.Promiješamo.Ako je zvuk “suh”, slobodno dodamo ulja.Kada prepržimo ribu, dodajemo 150 g bijelog vina.Malo posolimo. Dovoljan je prstohvat soli te malo popaprimo.Napunimo lonac vodom.Ovisi o veličini lonca!Čekamo da zakipi.Povremeno promiješamo.
03Kada počne kipjeti, smanjimo vatru na laganu temperaturu.Možemo kupiti pjenu koja se stvara na površini ako želimo. Čekamo 45 - 50 min da riblji temeljac bude gotov kada se sadržaj u loncu počne raspadati. Nike potrebno duže od toga.
04Pripremimo prazan lonac sa sitom u koji ćemo procijediti temeljac,Procijedimo tako što prvo šefljom kupimo krupne komade i odlažemo ih u sito.Možemo i primiti lonac te sve lagano istresti na sito.