01
Vruće njoke stavimo u duboku zdjelu pa dodamo 2 žlice domaćeg pesta genovese. Ako koristimo kupovni, dovoljna je jedna.
Promiješamo.
Domaći njoki s pestom Genovese savršen su spoj mekih, svježih njoka i mirisnog, aromatičnog pesta od bosiljka, maslinovog ulja, pinjola, parmezana i češnjaka. Ovo jelo dolazi iz Genove, gdje je pesto izvorno nastao kao umak za tjesteninu. Tradicionalno se njoki priremaju od krumpira, a pesto dodaje bogat okus i svježinu.
Vruće njoke stavimo u duboku zdjelu pa dodamo 2 žlice domaćeg pesta genovese. Ako koristimo kupovni, dovoljna je jedna.
Promiješamo.
Ako njoki upiju previše pesta, uvijek možemo dodati malo vode od kuhanja njoka.
Stavimo porciju (250 g) njoka u tanjur za serviranje.
Iznad tanjura ogulimo nekoliko listića parmezana te ukrasimo listom bosiljka.
© 2024 Sva prava pridržana.