bg-image

domaći njoki s pestom genovese

16 namirnica

Što moram znati?

Domaći njoki s pestom Genovese savršen su spoj mekih, svježih njoka i mirisnog, aromatičnog pesta od bosiljka, maslinovog ulja, pinjola, parmezana i češnjaka. Ovo jelo dolazi iz Genove, gdje je pesto izvorno nastao kao umak za tjesteninu. Tradicionalno se njoki priremaju od krumpira, a pesto dodaje bogat okus i svježinu.

Krenimo kuhati!

Serviranje

01
  1. Vruće njoke stavimo u duboku zdjelu pa dodamo 2 žlice domaćeg pesta genovese. Ako koristimo kupovni, dovoljna je jedna.

  2. Promiješamo.

02
  1. Ako njoki upiju previše pesta, uvijek možemo dodati malo vode od kuhanja njoka.

  2. Stavimo porciju (250 g) njoka u tanjur za serviranje.

  3. Iznad tanjura ogulimo nekoliko listića parmezana te ukrasimo listom bosiljka.

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.