bg-image

gremolata

15 min
4 namirnice

Što moram znati?

Gremolata je talijansko jelo napravljeno od svježe nasjeckanog peršina, češnjaka i limunove korice. Zanimljivo je da se tradicionalno koristi kao završni dodatak za osso buco, klasično milansko jelo od telećih koljenica, kako bi osvježio i podigao okuse. Najčešće se posipa po mesu ili ribi, ali se može koristiti i na povrću ili tjestenini za svjež, aromatičan završetak.

Krenimo kuhati!

01
  1. Operemo i nasjeckamo češnjak na jako sitne komadiće.
  2. Od peršina uzimamo samo listove, odnosno odvajamo ih od stabljike.
  3. Peršin također sjeckamo na jako sitne komade.
  4. Limun ribamo kroz ribež.
  5. Sve skupa promiješamo.
  6. Dodamo malo maslinovog ulja da se sve na kraju poveže.
  7. Gremolata je spremna!
  8. Vrlo je važno zapamtiti da se nikada ne radi u blenderu!

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.