bg-image

baza od gljiva

4 namirnice

Krenimo kuhati!

01
  1. Narežemo gljive na ploške. Cilj je da budu što tanje narezane.
02
  1. U zagrijani lonac dodamo biljno ulje.
  2. Dodamo nasjeckane šampinjone. Gljive će prvo pustiti vodu pa će poprimiti spužvastu teksturu. Trebat će ih strpljivo pirjati oko 60 min.
  3. Posolimo.
  4. Pojačamo vatru.
03
  1. Podlijemo vodom. Ne trebamo gljive u potpunosti prekriti vodom. Otprilike trećina gljiva treba biti izvan vode.
  2. Poklopimo i pirjamo oko 60 min. Tijekom pirjana slobodno možemo provjeriti fazu pirjanja i promiješati.
04
  1. Nakon pirjanja gljiva, prebacimo sadržaj lonca u blender.
  2. Blendamo.
  3. Po potrebi dodamo malo vode u blender kako bi mogao blendati.
  4. Dobit ćemo gustu teksturu koja će nam poslužiti kao baza za umak ili juhu.

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.