bg-image

baza od bundeve (pećnica)

1 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. Želimo ispeći bundevu da nam bude baza za izradu njoka i punjenu tjesteninu.
  2. Dvije bundeve nama teže 2 kg.
  3. Operemo bundeve.
  4. Režemo bundevu uzduž na pola.
  5. Vadimo žlicom koštice.
02
  1. Na lim za pečenje polažemo papir za pečenje i povrh toga bundevu.
  2. Polažemo je tako što “meso” bundeve bude okrenuto prema gore jer želimo da sva tekućina iz bundeve ispari, a ne da se zadržava u njoj. Želimo da ima što manje vode.
  3. Pečemo u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Pečemo dok ne bude mekana. Trebat će oko 30 - 45 min. Ako je slabija pećnica, može i na 200 stupnjeva.
03
  1. Nakon pečenja, primjećujemo da se dio vode zadržao na bundevi pa je samo iskrenemo.
  2. Treba pričekati barem 30 min da se ohladi.
04
  1. Čistimo bundevu žlicom.
  2. Prvo maknemo tanki gornji sloj da dođemo do čistog dijela.Gornji sloj i “prljavije/zagorene” dijelove odlažemo sa strane.
  3. Čisto “meso” bundeve zagrabimo i odlažemo u posudu. Blago stružemo do kore.
05
  1. Dobili smo bazu od bundeve koja ima teksturu pirea. Ona nam je izvrsna da izradu domaćih njoka ili za punjenje tjestenine.

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.