01
pp
pp
200
g
2
kom
- Prvo što trebamo je zamijesiti gnocche (njoke).
- Prije nego što krenemo, stavimo vodu na vatru da zakipi kako bi bila spremna za kuhanje.
- Stavimo na radnu površinu glatko brašno. Oko 100 g.
- Dodamo na brašno bazu od bundeve koju smo dobili nakon pečenja bundeve u pećnici.
- Posolimo.
- Dodamo dva cijela jaja.
- Stavimo i griz da nam upija vlagu od bundeve.
- Lopaticom počnemo spajati, sjedinjavati sastojke od rubova prema sredini. Tako izmiješamo i povežemo.
- Ako je tijesto vlažno, treba dodati još malo brašna. Ne treba pretjerivati da ne bude žilavo. Pokušavamo što manje!
- Rukama počnemo mijesiti.
- Dodajemo glatko brašno.
- Tijesto će biti jako mekano. Ponekad se stavlja krumpir da bude lakše raditi s njim, ali mi danas hoćemo čistu bundevu.
- Oblikujemo tijesto u loptu.