bg-image

zapečeni patlidžan uz ragu bolognese

8 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. Operemo i posušimo patlidžan.
  2. Razrežemo ga na dvije simetrične polovice.
  3. Nožićem zarežemo meso patlidžana po dijagonalama kako bismo dobili romboidni uzorak.
  4. Dobro posolimo meso patlidžana i utrljamo sol. Želimo iz njega tako izbaciti vodu.
  5. Na pleh s rešetkom položimo patlidžane tako da je posoljena strana dolje, a kora gore.
  6. Ostavimo tako 15 - 20 minuta da se ocijedi.
02
  1. Operemo i posušimo povrće.
  2. Papriku i chilli nasjeckamo na sitne kockice. Umjesto paprike možemo i tikvice, grah, slanutak . . .
  3. Chilli je opcionalan, a količina po vlastitom ukusu!
03
  1. Na ugrijanu tavu dodamo maslinovo ulje.
  2. Dodamo nasjeckanu papriku i chilli.
  3. Posolimo.
  4. Kada prepržimo papriku i chilli, dodamo ragu. Sada iskuhavamo ragu da izbacimo što više tekućine kako bi nam kasnije ragu bio kompaktan za servirati na patlidžanu.
  5. Kada ishlapi višak tekućine, gasimo vatru.
  6. Prebacimo nadjev u posudu.
04
  1. Naribamo sir i odložimo u posudicu.
  2. Patlidžan pouljimo maslinovim uljem.
  3. Ugrijemo tavu na srednje visoku temperaturu.
  4. Prije nego što patlidžan položimo na tavu, ocijedimo višak vode ako ga ima.
  5. Pečemo ga do 70 - 80% pošto će se još termički obrađivati u pećnici. Što ga kraće pečemo sada na tavi, duže ćemo ga peći u pećnici. Što ga duže pečemo na tavi, kraće ćemo ga u pećnici.
  6. Patlidžan pečemo na tavi s kožom s gornje strane 7 - 8 minuta, a onda ga okrenemo tako da je kora s donje strane pa pečemo još 3 minute.
05
  1. Ugrijemo pećnicu na 190 stupnjeva.
  2. Na patlidžane rasporedimo ragu bolognese s paprikom i chillijem.
  3. Po vrhu stavimo naribani sir i naribamo dodatno grana padano.
  4. Na lim za pečenje položimo padlidžane tako da je kora s donje strane.
  5. Pečemo u pećnici 15 - 20 min. Gotovo je kada je patlidžan mekan!

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.