bg-image

porcioniranje junećeg odreska

1 namirnica

Što moram znati?

Porcioniranje junećeg odreska ključan je korak za postizanje ravnomjerne pripreme i savršene sočnosti svakog komada. Pravilno rezanje mesa, uvijek poprečno na vlakna, osigurava nježnost i puni okus pri svakom zalogaju.

Krenimo kuhati!

01
  1. Nakon otkoštavanja i čišćenja, ostalo nam je skoro upola manje mesa - oko 1000 g.
  2. Porcioniramo 3 šnite debljine 4 cm svaki, tako da dobijemo 330 - 350 g. Mogu se i oni prepoloviti po želji, no bitno je samo ostaviti ih da su dovoljno debeli - ni pretanki, ni predebeli.
  3. Ostatak dijelova koji nam je preostao od čišćenja mesa možemo iskoristiti za temeljac ili juhu.
02
  1. Meso možemo ostaviti da odleži u hladnjaku. Nakon čišćenja, a prije pečenja uvijek je dobro premazati steak s malo senfa, uroniti u ulje i svaki dan okrenuti steak da se ne pokvari, odnosno da ne istisne ulje s dne posude. Dovoljno je oko 4 dana tako.
  2. Steak, točnije ramstek je spreman!

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.