bg-image

janjeći žgvacet

7 namirnica

Što moram znati?

Janjeći žgvacet je bogato i aromatično jelo koje se priprema kuhanjem mesa u vlastitom umaku, često s povrćem i začinima. Polako kuhanje omogućuje mesu da postane izuzetno sočno, a umak dobije dubok, pun okus. Žgvacet je jedno od jela koje se često priprema za blagdane, jer njegova priprema traži vrijeme i pažnju, a rezultat je uvijek očaravajući!

Krenimo kuhati!

02
  1. Pripremamo povrće
  2. Sitno nasjeckamo luk
  3. Sitno nasjeckamo češnjak
03
  1. Sada idemo kuhati žgvacet
  2. Pouljimo lonac i staivmo ga na indukciju
  3. Stavimo meso i posolimo ga
  4. Pržimo meso dok ne bude prženo
  5. Kad vam tekućina ishlapi, malo smanjite vatru
  6. Nakon toga stavljamo luk u lonac, s vremena na vrijeme miješamo
  7. Nakon desetak min dodamo nasjeckani češnjak
  8. Dodajemo klinčić
  9. Podlijemo malo s vinom
  10. Sada ćemo pirjati, kada se zapeče trebamo deglazirati bijelim vinom. Taj proces ponovimo nekoliko puta. Pet do šest
  11. Stavljamo poklopac i meso sada pirjamo dok ne postane mekano
  12. S vremena na vrijeme dignemo poklopac i stavimo vode
  13. Posolimo po potrebi
  14. Kakovoda ishkapi, tako dodajemo dodatno vodu
  15. Nakon cca 30min provjerite okus i posolite po potrebi
  16. Gotov je žgvacet

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.