bg-image

domaća tjestenina za punjenje

11 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. Umiješat ćemo brašno i jaja u omjeru 1:1
  2. Prvo, pomoću vilice zamutimo jaja u odvojenoj posudi.
  3. U posudu s brašnom dodamo zamućena jaja.
  4. Prstima lagano dižemo brašno sa rubova zdjele i ravnomjerno pomiješamo.
  5. Sjedinimo sastojke u posudi i prebacimo tijesto na radnu površinu. Ništa ne smije ostati u posudi.
  6. Dlanovima mijesimo tijesto nekoliko minuta.
  7. Zamotamo ga u plastičnu foliju tako da istisnemo sav zrak.
  8. Stavimo u frižider na sat vremena.
02
  1. Nakon što tijesto odstoji 60 min u hladnjaku, vrijeme je za valjanje.
  2. Pobrašnimo valjak da se valjak ne lijepi.
  3. Ako imamo stroj, sada počnemo provlačiti tijesto kroz valjak.
  4. Pobrašnimo po potrebi.
  5. Kako ćemo provlačiti tijesto kroz valjak, tako ćemo ga valjati da bude postepeno sve tanje.
03
  1. Pečenu bundevu stavimo u sito i pustimo pola sata da se voda procijedi.
  2. Ne trebamo protisnuti kroz sito, nego samo ostaviti da se cijedi.
  3. Eventualno možemo raširiti rukom po situ da se brže cijedi.
  4. Naribamo grana padano.
  5. Nakon što se baza od bundeve ocijedila, prebacimo je u duboku zdjelu.
  6. Dodamo ribani grana padano.
  7. Posolimo i popaprimo.
  8. Odlično paše i muškatni orah.
  9. Promiješamo i sjedinimo žlicom.
  10. Probamo da znamo dozirati začine.
  11. Dresir vrećicu napunimo punjenjem i istisnemo zrak.
04
  1. Prethodno smo izvaljali tjesteninu. Sada je trebamo samo izrezati i oblikovati da poprimi oblik cappellaccija.
  2. Pobrašnimo.
  3. Prerežemo razvučeno tijesto po pola i odrežemo rubove kako bi dobili pravilan pravokutni oblik. Nećemo ih bacati, već skupiti i pohraniti u zamrzivač.
  4. Prerežemo po pola po dužini.
  5. Režemo ih u obliku kvadrata.
  6. Pleh dobro posipamo oštrim brašnom, dok na tjestenini ne smije biti brašna.
  7. U sredinu kvadrata istisnemo punjenje iz dresir vrećice.
  8. Preklopimo punjeno tijesto tako da napravimo trokut, istisnemo zrak i dobro stisnemo rubove.
  9. Dva suprotna kraja preklopimo kako bi dobili željeni oblik cappellaccija.
  10. Gotove cappellaccije polažemo na pobrašnjeni pleh.
05
  1. Cappellacci tjesteninu stavimo kuhati u lonac s kipućom slanom vodom.
  2. Nakon što isplivaju na površinu, kuhamo ih još 2-3 minute ovisno o debljini tjestenine.
  3. Ako ne želimo skuhati svu pripremljenu tjesteninu, ostatak stavimo u zamrzivač ostavivši ih na plehu na kojem su trenutno odloženi. Kada otvrdnu, prebacimo ih u zip vrećicu.

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.