bg-image

domaće tagliatelle

3 namirnice

Što moram znati?

    Krenimo kuhati!

    01
    1. Jaja dobro razmutimo u dubokoj posudi pomoću pjenjače.
    2. U drugu duboku zdjelu sjedinimo oba brašna: 00 brašno i semulinu ili kombinaciju glatkog i oštrog.
    3. Ulijemo 130 g razmućenih jaja pa pomiješamo prstima.
    4. Zamijesimo tijesto.
    5. Tijesto mijesimo "dok nam se dlanovi ne počnu znojiti".
    6. Tijesto zamotamo u plastičnu foliju i ostavimo da se hladi barem sat vremena u hladnjaku. Važno je da ne ostane zraka!
    02
    1. Ohlađenu tjesteninu izvadimo iz hladnjaka.
    2. Razvaljamo pomoću valjka ili stroja.
    3. Prepolovimo tijesto na dva dijela.
    4. Obje polovice zasebno razvaljamo na preferirani način.
    5. Nakon što se tijesto razvuče, preklopimo ga na trećine i ponovimo taj postupak nekoliko puta.
    03
    1. Kada smo dobili željenu debljinu, prerežemo “plahtu” na željenu dužinu tagliatella.
    2. Malo pobrašnimo obje strane “plahte” tjestenine i položimo ih ispod krpe.
    3. Oblik tagliatella, tj. trake, možemo dobiti pomoću stroja ili ručnim rezanjem, samo je bitno da površinu na kojoj jesu pobrašnimo da se ne lijepi.
    4. Odložimo porcije, koje su otprilike 140 grama tjestenine, na pobrašnjeni pleh.
    5. Mogu se odmah ići kuhati ili se zalede. Ako zaledimo, mogu stajati najviše tjedan dana.

    Istraži

    Recepti

    Više tehnika

    O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

    Budi u toku

    Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

    LogoLogoLogoLogo

    © 2024 Sva prava pridržana.