šampinjoni

Opis

Šampinjoni su najrasprostranjenije jestive gljive u svijetu. Imaju bijelu ili smeđu kapicu koja može biti glatka ili lagano ljuskasta. U kuhinji, šampinjoni su vrlo svestrani. Mogu se koristiti sirovi u salatama ili kuhani u raznim jelima poput supa, umaka, pizze i drugih specijaliteta. Uzgoj šampinjona se najčešće obavlja u kontroliranim uvjetima, jer preferiraju tamne i vlažne prostore s organskim materijama kao što je kompost.

šampinjoni

100 g

22 kcal

Nutritivne vrijednosti

Nutritivno, šampinjoni su niskokalorični i bogati vlaknima, vitaminima (poput vitamina D, B6 i B12) i mineralima, uključujući selen i kalij. Zbog svojih hranjivih sastojaka, često se preporučuju kao dio zdrave ishrane.

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
3,3 g
Proteini:
3,1 g
Masti:
0,3 g
Vlakna:
1 g

Tehnike

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.