100 g sadrži:
- Ugljikohidrati:
- 3,3 g
- Proteini:
- 3,1 g
- Masti:
- 0,3 g
- Vlakna:
- 1 g
Šampinjoni su najrasprostranjenije jestive gljive u svijetu. Imaju bijelu ili smeđu kapicu koja može biti glatka ili lagano ljuskasta. U kuhinji, šampinjoni su vrlo svestrani. Mogu se koristiti sirovi u salatama ili kuhani u raznim jelima poput supa, umaka, pizze i drugih specijaliteta. Uzgoj šampinjona se najčešće obavlja u kontroliranim uvjetima, jer preferiraju tamne i vlažne prostore s organskim materijama kao što je kompost.
100 g
22 kcal
Nutritivno, šampinjoni su niskokalorični i bogati vlaknima, vitaminima (poput vitamina D, B6 i B12) i mineralima, uključujući selen i kalij. Zbog svojih hranjivih sastojaka, često se preporučuju kao dio zdrave ishrane.
100 g sadrži:
© 2024 Sva prava pridržana.