bg-image

njoki od bundeve u umaku od gljiva s bazom od gljiva

11 namirnica

Krenimo kuhati!

02
  1. Dodamo luk kozjak koji smo prethodno sitno nasjeckali.
  2. Dodamo još malo biljnog ulja jer ćemo dodati gljive kasnije.
  3. Pržimo na laganoj vatri.
  4. Posolimo luk.
  5. Nakon sotiranja luka, dodamo gljive.
  6. Gljive vole ulje pa ćemo tijekom prženja trebati dodavati ulja.
03
  1. Dodajemo maslac
  2. Trebamo sve dobro zapeći na jakoj vatri.
  3. Maslac će se početi pjeniti.
  4. Tijekom procesa sotiranja kontinuiramo miješamo.
  5. Posolimo.
04
  1. Podlijemo bijelim vinom.
  2. Pustimo da vino ishlapi.
05
  1. Dodajemo vodu u kojoj smo kuhali njoke.
  2. Počet ćemo dobivati teksturu umaka.
  3. Dodamo kuhane njoke od bundeve.
  4. Po potrebi dodamo još vode od kuhanja njoka ili običnu vodu.
  5. Dodajemo prethodno naribani grana padano.
  6. Popaprimo po želji. Ne trebamo puno soliti jer smo dodavali vodu od kuhanja njoka koja je zasoljena.
  7. Gasimo vatru.
06
  1. Dodamo nasjeckani svježi peršin.
  2. Stavljamo maslac.
  3. Ako želimo, sada je vrijeme za staviti vrhnje za kuhanje. Dovoljno je 2 žlice.

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.