bg-image

bechamel umak

6 namirnica

Što moram znati?

Bechamel umak je osnovni francuski bijeli umak napravljen od maslaca, brašna i mlijeka. Zanimljivost je da ga je popularizirao francuski kuhar Louis de Béchamel u 17. stoljeću, iako se slični umaci koriste još od renesanse. Najčešće se koristi kao baza za složence, lazanje ili gratinirane povrće, a često se kombinira s različitim sirevima za bogatiji okus.

Krenimo kuhati!

01
  1. Maslac ugrijemo u dubokoj tavi.
  2. Dodamo brašno.
  3. Pržimo na laganoj vatri dok ne dobije orašastu notu mirisa.
02
  1. Postepeno podlijevamo s mlijekom kako ne bismo dobili grudice.
  2. Također, možemo prethodno ugrijati mlijeko prije podlijevanja kako bismo bili sigurni da se ne stvore grudice.

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.