bg-image

emulzija od soje, naranče i sezama

8 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. Operemo i posušimo voće.
  2. Narančinu koricu ogulimo. Dovoljno je dvije trećine naribati. Dobijemo oko 20 g narančine korice.
  3. Ocijedimo naranču. Ako je naranča slađa, možemo staviti više limete ili limuna. Dobili smo 50 ml soka od naranče.
  4. Iscijedimo sok pola limete pa ga dodamo u posudu.
02
  1. Dodajemo senf kao emulgator i med. Med odlično paše sa sojom.
  2. Dodajemo pastu od sezama. Prvo dodamo 15 g pa kasnije lako dodamo. Mi smo na kraju svega dodali ukupno 50 g. Pripaziti da ne pretjeramo. Umjesto paste od sezama možemo staviti sezamovo ulje.
  3. Popaprimo.
  4. Promiješamo sve sastojke. Treba dobro razraditi.
03
  1. Stavimo soja umak, pomiješamo pa kontinuirano mješajući dodajemo biljno ulje.
  2. Trebamo probavati emulziju da znamo dozirati sastojke.
  3. Dodajemo polako biljno ulje dok miješamo. Pjenjačom. Primijetit ćemo kako se postepeno zgušnjava.

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.