soja umak

Opis

Soja umak je tekući začin dobiven fermentacijom soje, pšenice, vode i soli. Ovaj umak potječe iz Kine i već tisućama godina koristi se u azijskoj kuhinji. Danas je postao popularan širom svijeta kao ključni sastojak u mnogim jelima, dodajući bogat, slan i umami okus. Soja umak može se koristiti kao marinada, dodatak juhama, umacima, salatama ili kao prilog za umakanje raznih jela, poput sushija ili proljetnih rolica. Postoji nekoliko vrsta soja umaka, uključujući tamni i svijetli, koji se razlikuju po intenzitetu i slanoći

soja umak

100 g

53 kcal

Nutritivne vrijednosti

Soja umak je niskokaloričan, ali bogat natrijem, što znači da ga treba koristiti umjereno, osobito kod osoba koje moraju paziti na unos soli. Iako sadrži nešto proteina i ugljikohidrata, njegova prehrambena vrijednost leži uglavnom u njegovom doprinosu okusu hrane, a ne u makronutrijentima. Postoje i verzije s manje soli, koje su pogodnije za ljude koji žele smanjiti unos natrija.

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
4.9 g
Proteini:
8.1 g
Masti:
0.1 g
Vlakna:
0.8 g

Tehnike

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.