bg-image

brzinski béarnaise umak

16 namirnica

Što moram znati?

Béarnaise umak je kremasti, bogati umak na bazi maslaca, žumanjaka i estragona, koji savršeno nadopunjuje pečene odreske i ribu. Ovaj klasični francuski umak izveden je iz holandskog, ali dodavanje aromatičnog estragona čini ga jedinstvenim. Béarnaise umak je dobio ime po pokrajini Béarn u Francuskoj, a stvorio ga je poznati pariški kuhar u 19. stoljeću!

Krenimo kuhati!

01
  1. Operemo i posušimo bilje, luk i limun.
  2. Narežemo maslac na manje kocke i krenemo ga topiti u dubokoj tavi na laganoj vatri.
02
  1. Originalno se stavlja luk shallot, ali mi ćemo koristiti ljubičasti luk. Luk narežemo na tanke ploške i stavimo ga u maslac. Promiješamo i ostavimo da se prži u maslacu.
  2. U blender stavimo žumanjak, žlicu senfa, 1 žličicu worcestershire umaka, nasjeckanih inćuna i kapara te iscijedimo sok pola limuna.
  3. Nasjeckamo svježi peršin, kadulju, vlasac i kopar.
  4. Možemo dodati malo naribanog muškatnog oraščića.
03
  1. Posolimo i popaprimo, ali pazimo sa soli jer imamo i slane inćune i kapare!
  2. Kada luk omekša, maslac s lukom prelijemo u hladnu posudu da se malo ohladi, a ne odmah u blender. Inače će jako zagrijani maslac skuhati žumanjak! Ne smije biti prevruće. Znamo da je temperatura u redu ako možemo držati prst unutra. Mi smo još malo pričekali.
04
  1. Upalimo blender tako da se lagano blenda.
  2. Malo po malo dolijevamo maslac s lukom.
  3. Pojačamo brzinu blendera.
  4. Dodamo još malo bilja kako bismo postigli željenu boju.
  5. Dolijemo 0,5 dl vode pa još kratko blendamo.
  6. Probamo i dodamo još začina po ukusu.

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.