med

Opis

Med je prirodni slatki sirup koji pčele proizvode od nektara cvjetova ili izlučevina biljaka. Ima slatkast okus i viskoznu teksturu te se koristi kao zaslađivač u mnogim jelima i pićima. Med je bogat antioksidansima, kao što su flavonoidi i fenolne kiseline, te sadrži različite vitamine i minerale, uključujući vitamin C, vitamin B6, riboflavin, niacin i minerale poput željeza, kalcija i kalija. Osim toga, med ima i antimikrobna svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za liječenje različitih zdravstvenih problema.

med

100 g

304 kcal

Nutritivne vrijednosti

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
82.4 g
Proteini:
0.3 g
Masti:
0 g
Vlakna:
0.2 g

Tehnike

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.