bg-image

slani umak od karamele

4 namirnice

Krenimo kuhati!

01
  1. Pripremimo maslac tako što ćemo ga narezati na kockice. Što su sličnije veličine, to bolje! Tako će se ravnomjerno topiti.
02
  1. Šećer stavimo u duboku tavu pa ga topimo na laganoj vatri dok ne dobije zlatnu boju. Želimo ga karamelizirati.
  2. VAŽNO: Ne smijemo gasiti vatru, ni smanjivati temperaturu!
  3. Postepeno dodajemo narezani maslac miješajući pjenjačom. Ako se umak počne razdvajati, to znači da prebrzo dodajete maslac. Samo nastavite i dalje miješati. Trebamo dobiti kompaktnu smjesu.
03
  1. Kada dobijemo kompaktnu smjesu, gasimo vatru.
  2. Dodajemo vrhnje za šlag uz kontinuirano miješanje. Malo po malo! Bez žurbe.
  3. Posolimo po želji. Slobodno promiješajte i probajte umak da bismo znali dozirati sol kako kome odgovara. Nije prevruće jer više nije čisti šećer!
  4. Prebacimo umak od karamele u plastičnu posudu i pustimo da se ohladi.
  5. Spremimo umak u hladnjak. Poželjno je da bude minimalno 3 sata u hladnjaku. Kada nam umak opet nekad zatreba, ugrijemo ga da opet bude tekuć i to je to!

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.