bg-image

babine fritule (izrada)

13 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. U duboku posudu stavimo: čvrsti jogurt, vanilin šećer, pola čepa rakije, prstohvat soli, žlicu šećera. Ako stavimo previše šećera, fritule će brže dobivati boju, a i kasnije se svakako posipavaju šećerom.
  2. Dodamo koricu pola limuna, koricu pola naranče i narančin sok od polovice naranče. Ako koristimo tekući jogurt, ne stavljamo narančin sok!
  3. Ogulimo pa naribamo jabuku. Koricu možemo i ostaviti ako želimo. Bitno je da jabuka nije prekisela.
  4. Dodajemo jedno cijelo jaje da poveže cijelu smjesu.
  5. Na kraju stavljamo prašak za pecivo da ne počne "raditi", tj. da se ne aktivira.
  6. Promiješamo sve pjenjačom.
  7. Po želji se još može dodati cimet, namočene grožđice . . .
02
  1. Ove fritule se odmah moraju frigati. Ako "ostanu", bit će žilave.
  2. Dodajemo u smjesu oštro brašno. Možemo raditi i prema varijanti da koristimo kombinaciju oštrog i glatkog, ali tako da je onda 70% oštrog, 30% glatkog. Mi ćemo samo s oštrim raditi.
  3. Promiješamo smjesu.
03
  1. Ugrijemo ulje. Otprilike smo napunili uljem 3/4 lonca ili duboke tave u kojoj ćemo frigati.
  2. Frigamo malo po malo, a ne sve u jednoj turi. Kako dobivaju boju, tako ih vadimo.
  3. Dok su fritule vruće, možemo ih posipati šećerom u prahu da se primi za njih.

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.