prašak za pecivo

Opis

Prašak za pecivo je kemijski sastojak koji se koristi u pečenju kako bi se tijesto podiglo i postalo prozračno. Najčešće se sastoji od natrijevog bikarbonata, kiselina (poput krem tartara) te punila kao što su škrob ili monokalcijev fosfat. Kada se dodaje tijestu, prašak za pecivo reagira s tekućinom i oslobađa plinove, što rezultira stvaranjem mjehurića u tijestu i podizanjem.

prašak za pecivo

100 g

250 kcal

Nutritivne vrijednosti

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
55 g
Proteini:
0 g
Masti:
0 g
Vlakna:
0 g

Tehnike

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.