bosiljak

Opis

Bosiljak je aromatična zeljasta biljka koja se često koristi kao začin u mnogim kuhinjama diljem svijeta, posebno u mediteranskoj kuhinji. Karakterizira ga slatko-aromatični okus s blagom notom mente i ljubičastim ili zelenim listovima. Bosiljak je bogat antioksidansima, vitaminom K, vitaminom A, vitaminom C i mineralima poput mangana i bakra. Također se pripisuje brojnim zdravstvenim koristima, uključujući protuupalna svojstva i podršku zdravlju srca.

bosiljak

100 g

23 kcal

Nutritivne vrijednosti

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
2.7 g
Proteini:
3.2 g
Masti:
0.6 g
Vlakna:
1.6 g

Tehnike

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.