- U jednu posudu stavimo sve začine: crvena slatka dimljena paprika, granule češnjaka, sol, suha majčina dušica. Sve promiješamo.
- Začinimo piletinu sa svih strana mješavinom začina. Najbolje je to učiniti dan prije pečenja.
Picek s mlincima klasik je domaće kuhinje koji spaja sočno pečeno pile s mekanim mlincima natopljenim u umaku. Ovo jelo omiljeni je izbor za obiteljske ručkove i blagdanske stolove diljem Hrvatske. Mlinci su se nekad pekli na otvorenoj vatri, što im je davalo dodatnu aromu dimljenog okusa!
Odstranimo kuhinjsku špagu s piletine.
Prvo zarežemo krilca.
Odvajamo karabatak i batak s obje strane. Trebalo bi se čak i samo razdvojiti ako je piletina dobro pečena.
Odvojimo prsni koš od kostiju pa po sredini odvojenih prsa prerežemo na pola. Svaku polovicu narežemo na manje jednake komade. Mi smo na tri dijela rezali.
Leđa prepolovimo po pola.
Željenu porciju mesa položimo na tanjur.
Mlince možemo servirati na poseban tanjur.
Meso možemo dekorirati biljem i cherry rajčicama.
© 2024 Sva prava pridržana.