majčina dušica

Opis

Majčina dušica je zeljasta biljka koja se često koristi kao začin u kuhinji zbog svog jakog i aromatičnog okusa. Karakterizira je slatko-gorak okus s notama citrusa i ljekovitih svojstava. Majčina dušica se koristi svježa ili sušena, a često se dodaje jelima kao što su mesna jela, umaci, juhe i variva. Osim toga, majčina dušica ima i ljekovita svojstva i tradicionalno se koristi u narodnoj medicini zbog svojih antimikrobnih i antioksidativnih svojstava, kao i za olakšavanje probavnih smetnji i poticanje imunološkog sustava.

majčina dušica

100 g

276 kcal

Nutritivne vrijednosti

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
64 g
Proteini:
5.6 g
Masti:
7 g
Vlakna:
24 g

Tehnike

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.