bg-image

ukiseljena cikla

7 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. U mali lonac ili duboku tavu stavimo ocat, vodu, šećer, sol i pustimo da zavrije. Možemo koristiti i vinski ocat.
02
  1. Operemo ciklu i ogulimo ju.
  2. Narežemo ciklu na tanke ploške nožem ili bilo kojim dostupnim pomagalom (npr. mandolinom).
  3. Šnite potom režemo na tanke štapiće, trakice.
03
  1. Đumbir ne trebamo guliti. Samo ga režemo na ploške. Služi nam za dobivanje pikantne arome.
  2. Dodamo papar u zrnu.
04
  1. Kada tekućina u loncu zavrije, njome prelijemo povrće u zdjeli (narezanu ciklu i đumbir).
  2. Bitno je da svo povrće bude prekriveno tekućinom!
  3. Prvo ostaviti na sobnoj temperaturi pa odložiti u hladnjak između 4 do 24 h prije konzumacije. Minimalno 4 do 6 sati! Idealno je da odstoji 1 dan. Što duže stoji, kiselina bolje prodire u povrće. Ovako se može kiseliti bilo koje sirovo povrće.

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.