đumbir

Opis

Đumbir je začin koji potječe iz korijena biljke Zingiber officinale, često korišten u kuhinji zbog svojeg karakterističnog okusa i mirisa. Ima svjež, pikantan okus s blagom citrusnom notom, te se koristi kako bi jelima dodao dubinu i toplinu okusa. Đumbir se može koristiti svjež, osušen, u prahu ili kao ekstrakt. Osim što je popularan u kulinarstvu, đumbir se koristi i u tradicionalnoj medicini zbog svojih ljekovitih svojstava. Smatra se da đumbir ima protuupalna, antiemetička i probavna svojstva te može pomoći u smanjenju mučnine, poboljšanju probave i smanjenju upala.

đumbir

100 g

80 kcal

Nutritivne vrijednosti

100 g sadrži:

Ugljikohidrati:
17.8 g
Proteini:
1.8 g
Masti:
0.8 g
Vlakna:
2 g

Tehnike

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.