bg-image

pročišćeni maslac (ghee)

1 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. U duboku tavu stavimo cijeli blok maslaca pa uključimo vatru. Trebamo laganu temperaturu.
  2. Važno je imati laganu vatru. Na jakoj vatri će početi goriti. Ne smije “krčkati” dok se cijeli ne otopi.
02
  1. Ne smijemo po dnu miješati. Eventualno možemo tavu malo pomicati.
  2. Kada se maslac otopio, malo pojačamo vatru. Želimo sada postići da cijelo vrijeme lagano kuha. Tako će se lijepo dignuti pjena sva na vrh.
  3. Kada se skupila pjena na vrhu, pokupimo je žlicom i stavimo u neku duboku zdjelicu sa strane. Taj postupak ponavljamo sve dok traje proces kuhanja.
03
  1. Kada dno postane smeđe, gasimo vatru.
04
  1. Pripremimo duboku zdjelu i cjedilo za one koji su spretniji i imaju već iskustva. Mi ćemo sada umjesto cjedila koristiti gazu. Gazu stavimo preko zdjele pa izlijevamo polako maslac unutra.
  2. Od jednog maslaca od 250 g trebali bismo dobiti oko 180 g pročišćenog maslaca.

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.