bg-image

risotto mantecato od bundeve

10 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. Sitno nasjeckamo luk.
  2. Pripremimo maslac tako što ćemo ga narezati na kocke.
  3. Pripremimo naribani grana padano.
02
  1. Stavimo grijati vodu u loncu. Mi grijemo vodu koja zauzima ¾ lonca. Treba zakipjeti.
  2. Ugrijemo tavu i dodamo malo maslinovog ulja.Vatra neka ne bude prejaka, već slabija.
  3. Dodajemo sjeckani luk kozjak.
  4. Posolimo da luk pusti svoju vodu.
  5. Smanjimo vatru da se luk može lagano pržiti oko 5 min.
03
  1. Dodamo rižu. Trebamo je dobro ugrijati. Miješamo po potrebi.
04
  1. Kada prstima osjetimo da je riža zagrijana, podlijemo (deglaziramo) bijelim vinom.
  2. Pustimo da vino ishlapi.
  3. Posolimo po potrebi.
05
  1. Podijevamo malo po malo kipućom vodom. Gledamo da nam riža uvijek bude lagano prekrivena. Ne puno vode odjednom! Riža se treba pirjati, a ne kuhati kako bi puštala što više škroba.
  2. Minimalno 15 min lagano prijamo.
  3. Kad ostanemo bez vode u tavi gdje pirjamo rižu, opet podlijevamo. Tako cijelo vrijeme radimo kroz tih 15-ak minuta.
06
  1. Dodamo bazu od bundeve koju smo dobili pirjanjem bundeve.
  2. Ako riža još nije kuhana, slobodno dodamo još vode.
07
  1. Gasimo vatru.
  2. Dodamo maslac. Miješamo.
  3. Dodajemo ribani grana padano. Miješamo.
08
  1. Probamo, da znamo dozirati sol i papar ako želimo.
  2. Risotto se ne servira odmah, već ga moramo pustiti da se malo odmori. Barem 5 min. Kad se počne hladiti, stisnut će se. Normalno je da je u ovoj fazi rjeđe teksture.
  3. Dok se hladi, možemo ga hladiti ubacivanjem zraka tako što ćemo miješati.

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.