01muškatna bundevappBundeva nam teži 1 kg.Operemo bundevu.Prvo trebamo oguliti bundevu.Odrežemo oba kraja bundeve.Prerežemo bundevu po pola pa je počnemo guliti prolazeći nožem uz “meso”
04sol3gbiljno ulje10gU lonac stavimo narezanu bundevu.Upalimo vatru.Pouljimo i malo posolimo.Lagano počnemo grijati bundevu.
05voda100gŽelimo kuhati bundevu u što manje vode. Zato stavljamo “prst” vode.Poklopimo i smanjimo vatru.Kuhamo na laganoj vatri dok se bundeva ne počne raspadati. Pirjamo oko 20 min.
06Ugasimo vatru i prebacimo pirjanu bundevu iz lonca u blender.Lagano blendamo dok ne dobijemo smjesu rijetke teksture. Ne stavljamo ništa unutra. Samo čista pirjana bundeva.Dobili smo bazu od bundeve koja je rjeđe teksture i odlična je za koristiti ako planiramo raditi risotto od bundeve, umak, juhu i sl.