bg-image

baza od bundeve (pirjanje)

4 namirnice

Krenimo kuhati!

01
  1. Bundeva nam teži 1 kg.
  2. Operemo bundevu.
  3. Prvo trebamo oguliti bundevu.
  4. Odrežemo oba kraja bundeve.
  5. Prerežemo bundevu po pola pa je počnemo guliti prolazeći nožem uz “meso”
02
  1. Oguljenu polovicu bundeve prerežemo na pola.
  2. Maknemo koštice žlicom.
03
  1. Režemo bundevu na tanke ploške da nam se što prije raspadne pri pirjanju.
04
  1. U lonac stavimo narezanu bundevu.
  2. Upalimo vatru.
  3. Pouljimo i malo posolimo.
  4. Lagano počnemo grijati bundevu.
05
  1. Želimo kuhati bundevu u što manje vode. Zato stavljamo “prst” vode.
  2. Poklopimo i smanjimo vatru.
  3. Kuhamo na laganoj vatri dok se bundeva ne počne raspadati. Pirjamo oko 20 min.
06
  1. Ugasimo vatru i prebacimo pirjanu bundevu iz lonca u blender.
  2. Lagano blendamo dok ne dobijemo smjesu rijetke teksture.
  3. Ne stavljamo ništa unutra. Samo čista pirjana bundeva.
  4. Dobili smo bazu od bundeve koja je rjeđe teksture i odlična je za koristiti ako planiramo raditi risotto od bundeve, umak, juhu i sl.

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.