bg-image

risotto mantecato

25 min
8 namirnica

Što moram znati?

Risotto Mantecato je tehnika pripreme rižota koja podrazumijeva intenzivno miješanje riže pred kraj kuhanja, uz dodatak maslaca i parmezana, kako bi se postigla bogata, kremasta konzistencija. Zanimljivo je da riječ "mantecato" na talijanskom znači "umiješan" ili "pojačan", što savršeno opisuje ovaj postupak koji rižotu daje glatku teksturu bez upotrebe vrhnja. Najčešće se poslužuje kao elegantan prilog uz ribu, meso ili povrće, ali može biti i samostalno jelo obogaćeno sezonskim sastojcima.

Krenimo kuhati!

Sadržaj je dostupan samo prijavljenim korisnicima

Prijavi se

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.