bg-image

nadjev od mljevenog mesa i jetrica za punjenje peradi

3 sata
12 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. Operemo i posušimo povrće.
  2. Ogulimo i nasjeckamo luk na sitne kockice.
  3. Pancetu nasjeckamo na sitne kockice.
  4. Od pilećih jetrica odvojimo žilice ako ih ima pa nasjeckamo na sitne kockice.
  5. Tavu stavimo na srednju vatru pa krenemo otapati svinjsku mast povremeno miješajući s kuhačom.
  6. Kad se mast otopila, stavimo luk.
  7. Posolimo kako bi luk pustio vodu.
  8. Povremeno miješamo da luk ne bi zagorio pa pirjamo 10 - ak minuta dok ne dobije zlatnu boju.
  9. Dodamo pancetu i promiješamo.
  10. Povremeno miješamo i pirjamo na laganoj vatri.
  11. Ugasimo vatru.
  12. Dodamo jetricu i promiješamo.
  13. Odložimo u posudu kako bi se malo ohladilo.
02
  1. Mljeveno meso stavimo u veću posudu.
  2. Sitno nasjeckamo peršin i češnjak pa dodamo u posudu..
  3. U posebnu posudu ulijemo mlijeko. Položimo u njega kruh kako bi se namočio. Odvojimo sredinu kruha od korice pa dodamo smjesi. Pritom ocijedimo višak mlijeka! Koru ostavimo još namakati kako bi što bolje omekšala. Kada je i kora omekšala, možemo je dodati smjesi.
  4. Dodamo prethodnu napravljenu smjesu od luka, pancete i jetrica te sve dobro promiješamo.
  5. Stavimo 1 jaje kako bismo dobili što mekši nadjev.
  6. Posolimo i popaprimo po potrebi.
  7. Dobro sjedinimo smjesu rukama.

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.