bg-image

kuhanje tjestenine za lasagne

5 namirnica

Što moram znati?

    Krenimo kuhati!

    01
    1. U lonac stavimo vodu pa je posolimo.
    2. Pripremimo vodu s ledom kako bismo ohladili tjesteninu nakon kuhanja.
    3. Pripremimo tacnu za odlaganje ohlađene tjestenine. Tacnu je prije potrebno malo nauljiti.
    02
    1. U veliku zdjelu stavimo brašno.
    2. Dodamo razmućena jaja.
    3. Zamijesimo tjesteninu.
    4. Ako tijesto bude pretvrdo, možete malo namočiti ruke vodom kako bi tijesto dobilo više vlage.
    5. Tijesto dobro razradimo.
    6. Tijesto zamotamo u plastičnu foliju. Ne smije biti zraka oko tjestenine.
    7. Pustimo da se tijesto odmori u hladnjaku minimalno 30 minuta. Idealno bi bilo da ostavite 60 minuta.
    03
    1. U kipuću vodu stavimo dio tjestenine.
    2. Kuhamo oko 2 minute da bude jako tvrdi al dente.
    3. Izvadimo tjesteninu pa je uronimo u hladnu vodu s ledom.
    4. Tjesteninu uljimo kako nam se listovi lasagne ne bi zalijepili u tacni.
    5. Ponavljamo postupak dok ne skuhamo svu tjesteninu.

    Istraži

    Recepti

    Više tehnika

    O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

    Budi u toku

    Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

    LogoLogoLogoLogo

    © 2024 Sva prava pridržana.