bg-image

domaća majoneza bez jaja

6 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. U usku posudu s mlijekom dodamo ulje. Dakle - ulje u mlijeko. I mlijeko i ulje trebaju biti hladni! Što se tiče odabira ulja, možete koristiti biljno, maslinovo pa čak i bučino. Možete staviti bilo koje ulje ako si želite napraviti majonezu s okusom.
  2. Miksamo štapnim mikserom tako što štapni mikser uronimo u posudu s mlijekom i uljem te držimo na dnu. Neka bude na sredini posude. Ni makac s njim! Možemo samo pojačati brzinu miksanja.
  3. Pred kraj miksanja (kada dobijemo pjenastu bijelu smjesu), možemo početi lagano podizati i spuštati mikser, ali da pritom mikser držimo ravno.
02
  1. Nakon što smo miksanjem dobili bazu za majonezu, dodamo soli, senfa i limunovog soka za okus. Poželjno je da probamo majonezu kako bismo znali dozirati začine kako nam najviše odgovara.
  2. Posolimo i popaprimo po potrebi.

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.