bg-image

heljda uz pileći tamni umak i sok od pečenja

25 min
7 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. Operemo i posušimo luk.
  2. Ogulimo luk i nasjeckamo ga na sitne kockice.
02
  1. Sok od pečenja piletine sačuvali smo u posebnoj posudi. Kako je odstajala, tako se ulje, koje je lakše od vode, dignulo na površinu. Sada to ulje izlijemo polako na tavu na kojoj ćemo dinstati luk i pirjati heljdu.
  2. Ugrijemo ulje na laganoj vatri pa dodamo nasjeckani luk.
  3. Posolimo.
03
  1. Kada luk poprimi zlatnu boju, dodamo heljdu.
  2. Malo prepržimo pa podlijemo vodom.
  3. Posolimo po potrebi.
  4. Pirjamo oko 20 min.
04
  1. Heljda je gotova, a tekućina nam je ishlapila pa sada možemo dodati 3 kockice zaleđenog pilećeg tamnog umaka da se rastope.
  2. Vode dodamo po portrebi da ubrzamo proces otapanja.
  3. Kada se rastopi, gasimo vatru pa dodamo 3 kockice maslaca.

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.