bg-image

umak od suhih marelica i cimeta

7 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. Sitno nasjeckamo suhe marelice. Što sitnije narežemo, prije će se skuhati.
  2. Namočimo ih u vodi 20 - 30 min.
02
  1. Rastopimo maslac.
  2. Na ugrijanom maslacu prepržimo cimet.
  3. Dodamo namočene marelice (s vodom u kojoj su se namakale) te zalijemo vodom da prekrijemo marelice.
  4. kuhamo ih dok ne postanu mekane između 20 i 30 min.
  5. Kada zakipe, možemo smanjiti na umjerenu vatru. Lagano kuhamo.
03
  1. Kada sve skupa omekša, prebacimo u blender i na laganoj brzini počemo blendati.
  2. Ohladimo umak tako što ćemo ga izliti na široku ravnu površinu poput pladnja ili pleha.
  3. Kada se ohladi, opet ga vratimo u blender.
  4. Malo posolimo i popaprimo.
  5. Dodamo jabučnog octa (barrique).
  6. Lagano i kratko blendamo.
  7. Probamo kako bismo znali dozirati začine. Ovisi nam o tome kakve marelice imamo.
  8. Dodamo malo xantane da nam umak bude stabilniji.

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.