01vodappmarelice suhe150gSitno nasjeckamo suhe marelice. Što sitnije narežemo, prije će se skuhati. Namočimo ih u vodi 20 - 30 min.
02vodappmaslac20gsolppcimetppRastopimo maslac.Na ugrijanom maslacu prepržimo cimet.Dodamo namočene marelice (s vodom u kojoj su se namakale) te zalijemo vodom da prekrijemo marelice.kuhamo ih dok ne postanu mekane između 20 i 30 min.Kada zakipe, možemo smanjiti na umjerenu vatru. Lagano kuhamo.
03jabučni ocatppsolppxantanappKada sve skupa omekša, prebacimo u blender i na laganoj brzini počemo blendati.Ohladimo umak tako što ćemo ga izliti na široku ravnu površinu poput pladnja ili pleha.Kada se ohladi, opet ga vratimo u blender.Malo posolimo i popaprimo.Dodamo jabučnog octa (barrique).Lagano i kratko blendamo.Probamo kako bismo znali dozirati začine. Ovisi nam o tome kakve marelice imamo.Dodamo malo xantane da nam umak bude stabilniji.