bg-image

zamotavanje bifteka u lisnato tijesto i pečenje

3 namirnice

Krenimo kuhati!

01
  1. Pobrašnimo radnu površinu
  2. Kocku lisnatog tijesta malo pobrašnimo i krenemo razvaljati oklagijom
  3. U cilju je dobiti kvadratni oblik koji odgovara veličini da se umota, bez da je tijesto pretanko
  4. Žumanjak manje gori
  5. Biftek položimo na jedan kraj lisnatog tijesta a ostala 3 ruba premažemo žumanjkom
  6. Narolamo i zamotamo biftek u lisnato tijesto
  7. Dobro zatvorimo krajeve, višak tijesta odrežemo
  8. U maloj posudi zamutimo žumanjak
  9. Zamotani biftek wellington premažemo žumanjkom pomoću kista
  10. Može se staviti malo vode u žumanjke ako su pregusti za mazanje, ne mlijeko jer ono gori
  11. Premjestimo ga na papir za pečenje
  12. Pomoću tupog dijela noža može se nacrtati dizajn
02
  1. Zagrijemo pečnicu na 200 stupnjeva i stavimo pleh unutra da se grije zato da bi se u donji dio bifteka zapeklo i bilo hrskavo kao ostali dijelovi
  2. Pečemo ga 30 minuta
  3. Ako želimo postići medium rare, pečemo ga dok meso postigne temperaturu od 52 stupnjeva
  4. Pečeni biftek wellington izvadimo iz pečnice i stavimo ga hladiti na rešetku

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.