bg-image

pasta od lješnjaka

2 namirnice

Krenimo kuhati!

01
  1. Cilj je napraviti pastu od lješnjaka koju ćemo koristiti za slana jela.
  2. Lješnjake stavimo u pleh pa ih tako tostiramo u ugrijanoj pećnici na 1860 - 180 stupnjeva 12 - 16 min.
  3. Tostirane lješnjake pustimo da se ohlade pa ih očistimo, tj. ogulimo od ljuske.
02
  1. Prebacimo očišćenje lješnjake u blender pa lagano blendamo.
  2. Dodamo unutra malo biljnog ulja. Povremeno ga dodajemo u manjim količinama - malo po malo. Tako ćemo olakšavati blenderu dok blenda, a i lakše ćemo kontrolirati gustoću paste koju želimo dobiti.
  3. Povremeno promiješamo sadržaj u blenderu da se sve bolje izmiksa kako treba.
  4. Lagano blendamo.
  5. Tekstura paste mora biti kao karamel umak.
03
  1. Pastu prebacimo u dresir vrećicu.

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.