bg-image

juneći file porcioniranje

1 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. Prvo odlučite količinu pojedinog steakea, odnosno koliko grama će imati pojedini steak?
  2. Ako porcioniramo da svaki steak ima 200 g, dobit ćemo ih 6.
  3. Ako želimo dobiti steakove od 250 g, dobit ćemo ih 4.
  4. Mi ćemo danas porcionirati 3 steaka po 200 g, a ostatak ostaviti u komadu kako bismo ga iskoristili za jelo.
  5. Prebacimo steak na rešetku.
02
  1. Kako ga konzervirati? Možemo ga premazati senfom i staviti u ulje. To je jedan od najstarijih i najklasičnijih načina konzerviranja. Možemo ga i vakumirati i zalediti u škrinji. Ako nemamo vakuum vrećicu, dobra je i zip vrećica ili plastična folija. Ako ga stavljamo u plastičnu foliju, na njoj ne smijemo štedjeti.
  2. Meso se može čuvati najviše mjesec dana u zamrzivaču. Što duže stoji, gubi na kvaliteti.

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2024 Sva prava pridržana.